هفت مقام روحانى به ترتیب عبارتند از:
نخست مقام کلاغ (Corax) که آن را پیک نیز مىگویند، دوم مقام کرىفیوس (Cryfios) یا کریپتوس (Cryptus) که بهمعناى پنهان و پوشیده است، سوم مقام سرباز (Miles)، چهارم مقام شیر (Leo) پنجم مقام پارسى (Persis-Perses)، ششم مقام خورشید (Heloodromus)، هفتم مقام پدر (Pater) یا پدر پدران (Pater - Patrum)که افرادی مقدس و رهبرانِ مذهبی شمرده میشدند.
بدینترتیب، جز در مراسمِ ویژه مذهبی، بیشترِ وقتِ افراد در مهرابهها (نیایشگاههای مهری) به تمرینِ بدنی میگذشته است (چراکه طبیعتاً بیشترِ افراد در مراحلِ پایینتر میبوده اند
در دورهیِ اسلامی نیز این رسم به شکلِ زورخانهها بر جای ماند، اگر به شکلِ زورخانهها دقت کنید دقیقاً به مانندِ مهرابه است، همیشه چند پله به پایین میخورد، تنگ و معمولاً نسبتاً تاریک است و نیاز به شمع و مشعل دارد.
تفاوت در آن است که در مهرابهها مهر را ستایش میکردهاند، و در زورخانهها علی ابن ابوطالب (امام اول شیعیان - چهارمین خلیفه امپراطوری اسلامی) را، که گاه حتی (به مانندِ مهر) او را به مقامِ خدایی میرسانند.
سرانجام آیین مهری
گرچه در اروپا و ایران پس از حملهٔ اعراب آیین مهری سرکوب شد و از میان برداشته شد اما نشانههای واضح و روشنی از آن امروز در میان ایرانیان که وارثان اصلی آیین مهری بودی اند به جای مانده که از آن جمله عبارتند از:
صوفی گری و درویشی، زورخانه و ورزش باستانی، زیارت گاههای امام زادگان در سراسر ایران، جشن های مهرگان و شب یلدا (شب تولد مادر خدا میترا) و ...
در اروپا نیز علاوه بر وجود خرابههای پرستشگاههای مهری در دین ترسایی و مراسم آن نیز نمادهای واضحی از مهر پرستی دیده میشود که از آن جمله است: Priest ,pope که واژههای ایرانی مهری بر گرفته از پریستار (پرستار) و مقم پدر در آیین مهری است و همچنین بابانوئل که همان لباس و سرو وضع مغ ها (روحانیون آیین مهری) را دارد و از همه جالب تر درخت کاج شب کریسمس که همان سرو ایرانی است و از نماد های آیین مهری.
نمادهای مهری
مهر، چنانچه گفته شد، خدایِ روشنایی و آتش بوده است، چنانچه خود نیز به تعبیری آتشگونه است، بدینترتیب روش است که هر آتش و نوری نشانی از مهر تصور میشده است.
آتشی که زرتشتیان روشن نگاه میداشتهاند به تقلید از مهرپرستان بوده، و به ستایشِ او، و نیز خورشید به عنوانِ نمادی از مهر ستایش میشده است (توجه کنید که نه آتش را میپرستیدهاند و نه خورشید را، بلکه آنها را به عنوانِ نمادهایی ستایش میکرده و محترم میشمرده ان
همچنین مهرپرستان نمادی داشتهاند که «گردونهٔ مهری» نامیده میشود، و در واقع ارابهای است که مادر خدا ناهید در آن مینشسته و انسان ها را برای گذار از 7 مرحله یا آسمان یاری می داده که می توان آنرا خورشید دانست.
گردونه مهری که در زبان هندی سواستیکا (Swastika) گفته میشود جد همان علامتِ SSِ هیتلریست که چون نماد قدرت و زایش بوده در دستگاه حزب نازی به عنوان یم نماد اصیل و باستانی آریایی به کار رفته بود، و معکوسِ آن (اگر دو تا S را عمودی رویِ هم بکشید SS به دست میآید (البته هر S از ۳ خط تشکیل میشود حال اگر به جایِ آنکه خطوط را به سمتِ راست بشکنید (دو سرِ S را میگویم) به چپ بشکنید نشانِ گردونه مهر به دست خواهد آمد.
این نشان را در بسیاری بناهایِ باستانی میتوان مشاهده کرد (مثلاً چند نمونهاش در تختِ سلیمان یافته بودند، و بسیار شاد بودند از یافتهیِ خود.).
این نماد شکلِ پیچیدهتری نیز به خود میگیرد، و بعدتر تبدیل به نمادی میشود که در معمارییِ اسلامی کاربردِ فراوان داشته است (برایِ تصورِ اینیک، مربعی رسم کنید و هریک از خطوطِ آن را از سمتِ چپِشان کمی ادامه دهید